Welkom bij Envy

Envy’s keuken draait al meer dan 10 jaar om één onmiskenbare filosofie: de gasten zoveel mogelijk mooie ingrediënten en pure producten laten proeven. Gecombineerd of op zichzelf staand. Soms zo eenvoudig mogelijk en soms met een gastronomische touch. Wordt verrast en ‘be envited’ van begin tot eind.
Bij Envy hebben alle gerechten en alle drank hetzelfde doel: jou maximaal verleiden!

team

Speaking of our staff! Het Envy team is een jong, hecht en dynamisch team dat één ding gemeen heeft; het zijn allen horecaliefhebbers met een enorme passie voor lekker eten en mooie dranken. Ze werken als collega’s maar ook als vrienden graag met elkaar samen. Het team bruist van ambitie! Als gast kan je niet om hun enthousiasme en ambitie om de gast omver te blazen heen.

Het team staat onder leiding van onze getalenteerde en gepassioneerde chef Floris van Straalen (27 jaar). Onze chef heeft zijn tips and tricks geleerd als leerling bij restaurant Oud Sluis***, onder leiding van Sergio Herman. Door het sluiten van Oud Sluis besloot Floris naar restaurant Pure C* van Syrco Bakker te gaan. Na nog geen half jaar na openen had ook dit restaurant een Michelinster. Zoals het een enthousiaste chef betaamd was het uiteindelijk ook weer tijd voor de volgende stap, in dit geval Amsterdam Vinkeles* (The Dylan hotel) bij Dennis Kuipers. Uiteindelijk heeft hij zijn plek veroverd bij Envy, eerst als sous-chef, waarna hij Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya**, Wolf Atelier) opvolgde als chef van Envy.

Floris van Straalen is niet puur gebonden aan traditionele gerechten. Integendeel, hij zoekt voortdurend de grenzen op en combineert dit met een satijnen laag van traditie. Hij haalt zijn inspiratie overal vandaan, van ontwikkelingen in het buitenland tot dichter bij huis in zijn eigen omgeving. Hij kookt puur met schitterende ingrediënten en genereert zijn eigen spannende creaties. Een grote belofte voor de culinaire wereld. Een gedreven chef, die Envy neerzet als een energiek restaurant met een heerlijke gastvrije sfeer. Een hotspot waar liefhebbers door kwaliteit worden verleid.

highlights

Envy's no-brainer
Envy's no-brainer

Een volle mailbox, een to-do lijst waar geen einde aan komt en meer deadlines dan dat er dagen in de week zitten... Jij hebt genoeg aan je hoofd! Daarom doen wij het denkwerk voor je als je naar Envy komt en krijg je de complete Envy ervaring voor maar € 50 pp. It's a no-brainer!

Lees meer
Collega's gezocht!

Wij zijn op zoek naar assistant managers en hulp in de bediening. Ben jij op zoek naar een goed betaalde baan in een restaurant van hoog niveau in een jong team met een informele sfeer? 

Wat bieden wij:
- Hoger salaris dan het horeca cao
- Mogelijkheid om ook te werken in 9 andere restaurants van IQ Creative
- Goede doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf
- Maandelijkse wijntraining
- Flexibele roosters
- Gratis sportlessen met een personal trainer

Wat verwachten wij van jou:
- Motivatie, gedrevenheid en spontaniteit
- Minimaal twee dagen beschikbaarheid, ook in het weekend

Ben jij geïnteresseerd of ken jij iemand die hard op zoek is?
Mail dan je cv en motivatie naar job@envy.nl

 

 

Lees meer
Maandelijks interview: Anna Boertje

Deze maand stellen wij Anna Boertje (25) aan jullie voor. Zij is floormanager en neemt je tijdens het diner graag mee om de echte Envy beleving te ervaren met haar kennis over het eten en de wijnen.

Uit of thuis?
Uhhh moeilijke vraag… Ik eet denk ik het liefst thuis met vrienden of familie. Familie én vrienden mag natuurlijk ook, nog gezelliger!

Wat is je favoriete restaurant?
Ik denk Vuurtoreneiland in Amsterdam. Het is niet alleen een restaurant, maar ook een ervaring. 5 uur lang ben je in een soort van andere wereld ver van Amsterdam en aan het einde is het alsof je er nooit weg bent geweest.

Wat is je favoriete sterrenrestaurant?
Ik heb niet echt een favoriet sterrenrestaurant. Ik eet er niet zo vaak. Ik eet liever bij Envy of andere fine dining restaurants zonder een ster. Ik vind daar de prijs- kwaliteitverhouding beter.

Wat is het smerigste wat je ooit hebt gegeten?
Ik eet niet heel vaak vieze dingen… Ik heb een moeder die heel goed kan koken en ga uit eten bij restaurants met lekker eten.

Voor wat kunnen we je ’s nachts wakker maken?
Red velvet cake of pasta met vijgen en citroen.

Heb je een guilty pleasure?
Roomboter. Ik ben eigenlijk lactose intolerant, maar roomboter is wel écht mijn guilty pleasure!

Wat is je grootste blunder?
Ik had op de middelbare school een natuurkunde docent waar ik niet mee kon opschieten. Deze docent kwam een keertje eten bij Envy en toen kwam er per ongeluk rode wijn over haar heen, maar dat kwam natuurlijk niet zo over… Maar het was echt een ongeluk!!

Wat is je beste eigenschap?
Wat een moeilijke vraag eigenlijk! Ik denk dat ik mijn gasten heel erg goed kan meenemen in de ervaring beleven tijdens het diner. Ik kan mooi vertellen over de wijnen en het eten en wat daar allemaal bij komt kijken.

Wat is favoriete gerecht op de kaart op dit moment en waarom?
Het ijs met buffelyoghurt is totaal anders dan ik had verwacht, en de iberico wang is echt te gek!! Hij is zooo intens door de kwarteljus die 4 tot 5 dagen op staat.

Wat is jouw geheim voor goede service?
Oprechte interesse. Je moet echt willen weten of mensen een goede avond hebben en het naar hun zin hebben. Als mensen doorhebben dat het een poppenkast is zullen ze er snel klaar mee zijn.

Wat is het leukste moment wat je met gasten hebt meegemaakt?
Er zijn eigenlijk veel leuke momenten die ik met gasten heb gehad. Ik denk dat ik het vooral een eer vind als mensen naar Job en Ilja gaan en zeggen dat ze een leuke avond hebben gehad.

Wat is het gekste verzoek dat je van gasten hebt gekregen?
Of ik naar New York wilde komen om een meneer zijn wijngaarde te bekijken. Hij vond het zo leuk dat ik zoveel van wijn wist dat hij mij heel graag mee wilde nemen.

Doel voor de toekomst?
Goeie vraag. Momenteel studeer ik nog en werk ik daarnaast bij Envy. Na mijn studie zou ik graag willen werken in een andere sector, maar ik ben gestopt met het nadenken over wat ik wil doen in de verre toekomst. Ik laat het allemaal op mijn pad komen.

Heb je het interview met Chef Floris, sous-chef Niek, Milos, Samuel en managers Job & Ilja gemist? Check ze hier.

Lees meer
Top 100+ van beste Europese restaurants

Super trots op ons team en chef Floris van Straalen! Wij hebben plek 177 behaald op de OAD's lijst van top 100+ van beste Europese restaurants als 1 van de slechts 6 Nederlandse restaurants. Tijd om dit te vieren!

 

Lees meer
Dinner Card!

Envy heeft ook dinner cards, het perfecte cadeau! Deze is te verkrijgen via de webshop.
Naast de Envy Dinner Card is er ook nog een IQ Creative Dinner Card. Deze kaart kun je naast zowel Envy, ook bij onze 13 andere horeca concepten inleveren. 

Er is voor iedereen wel iets toepasselijks te vinden voor elk moment van de dag en voor elke smaak. Beleef de Mexicaanse street food keuken bij Arriba Arriba, geniet van delicatessen bij Envy en Wolf Atelier of ervaar de extravaganza van supperclub en supperclub cruise. Liefhebbers van stoere gerechten en BBQ-lovers bij Julius bar&grill en voor de perfecte tartaar aan de Amsterdamse grachten is Prinz Wolf dé locatie bij uitstek. Wil je alleen een drankje doen? Bij het huiselijke Apt. geniet je van mooie whiskey's en cocktails.

De IQ Creative Dinner Card heeft een waarde van € 25,- en is inwisselbaar bij één van de volgende restaurants: Happyhappyjoyjoy,  Prinz Wolfsupperclubsupperclub cruiseEnvyArriba ArribaHeineken HoekWolf AtelierJulius bar&grill en Apt

Lees meer

reserveren

Het is mogelijk om via deze website een tafel te reserveren, maar gewoon binnen wandelen mag natuurlijk ook. Vragen over groepen of andere mogelijkheden kunnen gemaild worden naar info@envy.nl

Wil je de volledige Envy experience? We hebben een prachtige chefs table tegenover de keuken waar je geniet van een een 8(+) gangendiner (menu is verplicht). Deze tafel is te boeken door te bellen naar +31 20 344 64 07

Graag attenderen wij je op het feit dat honden in ons restaurant niet toegestaan zijn.

contact & openingstijden

adres

Prinsengracht 381
1016 HL Amsterdam
info@envy.nl
+31 20 344 64 07

openingstijden

Lunch
Vrijdag t/m zondag
12h00 – 15h00

Diner
Maandag t/m zondag
18h00 – 01h00

De keuken sluit om 23h00

openbaar vervoer

Envy is centraal gelegen aan de grachten van Amsterdam, op Prinsengracht 381, in de ‘9 straatjes’. Je komt er door met tram 17, 14 of 13 uit te stappen bij de halte ‘Westermarkt’. 

parkeren

Er is een Q-Park parkeergarage op de Marnixstraat op 750 meter afstand van Envy.