over envy

In Envy gaat het om proeven, veel proeven. Of het nu eten of drankjes betreft! De gerechten zijn van klein formaat die je goed kunt delen zodat je zoveel mogelijk verschillende dingen kunt bestellen en proeven. Eén oester en een beetje charcuterie om mee te beginnen, daarna enkele koude en warme gerechten, een paar stukjes bijzondere kaas en misschien een dessert om te delen ter afsluiting. Bijbestellen óf van voor af aan beginnen mag altijd. De gerechten zijn van een hoog niveau, maar worden geserveerd in een informele setting. Geen traditioneel linnen, geen stijve bediening, geen pretenties, maar een huiselijke, toegankelijke sfeer waar elke Bourgondiër zich thuis voelt.

10 jaar geleden opende Envy haar deuren op de Prinsengracht. Vanaf de straat kijk je direct de open keuken in zie je de keukenbrigade de lekkerste gerechten bereiden. In deze lange, gezellige pijpenla wisselen lage tafels en hoge bartafels elkaar af. De lange wand, naast de bartafel, is van voren naar achteren geheel gevuld met showkoelingen waar mooie ingrediënten en dranken in uit gestald staan. Je smaakpapillen worden hierdoor meteen aangesproken.

Iets verder op de gracht zit Envy haar zusje: Vyne. Voorafgaande aan het diner of voor een afzakkertje na het diner kan je daar terecht voor een mooi glas wijn van de uitgebreide wijnkaart. De enthousiaste sommeliers van Vyne helpen je graag bij je keuze.

highlights

Nieuwe lunchkaart!

Na wikken en wegen, testen en proeven is onze lunchkaart geheel vernieuwd! Naast een ceviche met passievrucht, prijkt natuurlijk onze welbekende steaktartaar (uiteraard in een nieuw jasje), hebben we een pittige pompoensoep en voor de carnivoor een prachtige shortrib die zo van het bot valt. Afsluiten kan met iets zoets, zoals de wafel met balsamico-ijs, of met een selectie van bijzondere kazen.

Envy is van vrijdag t/m zondag,12h00 tot 15h00, geopend voor lunch. Klik hier om de nieuwe lunchkaart te bekijken. We hopen jullie snel te zien!

Lees meer
Bib Gourmand & GaultMillau

Envy werd in 2016 voor het tiende jaar op rij door Michelin bekroond met een Bib Gourmand, een onderscheiding voor restaurants met een goede prijs/kwaliteit verhouding en waar gasten voor minder dan € 37,- fantastisch kunnen eten. Daarnaast werd Envy dit jaar met een score van 15 punten opgenomen in de Gaultmillau-gids, waarin restaurants beoordeeld worden op basis van de kwaliteit, service, prijsstelling en ambiance.

Lees meer
Onze chefs!

Wij willen jullie graag introduceren aan onze chefs Floris van Straalen en Richard Way! Elke paar weken maken ze een geheel nieuwe à la carte kaart met prachtige gerechten.

Een kleine introductie:
Floris is na zijn opleiding horeca-ondernemer richting het Zuiden gegaan voor een stage bij Oud Sluis*** (waar hij ook zijn voorganger Michael Wolf ontmoette), vertrok toen met sous chef Syrco Bakker naar Sergio Herman's tweede zaak Pure C* en vervolgde zijn carriere bij Vinkeles* in Amsterdam. Hij kwam uiteindelijk bij Envy terecht als Chef de Parti. Richard begint na zijn zelfstandig werkend kok-opleiding bij Le Garage en daarna als sous chef bij Delikeet. Hij vervolgt zijn loopbaan als chef op zeiljacht de Dwinger en werkt inmiddels meer dan 4 jaar bij Envy.

Lees meer
Dinner Card!

Envy heeft ook dinner cards, het perfecte cadeau! Deze is te verkrijgen via de webshop.
Naast de Envy Dinner Card is er ook nog een IQ Creative Dinner Card. Deze kaart kun je naast zowel Envy, ook bij onze 13 andere horeca concepten inleveren. 

Er is voor iedereen wel iets toepasselijks te vinden voor elk moment van de dag en voor elke smaak. Beleef de authentieke Italiaanse keuken bij Mazzo, geniet van delicatessen bij Envy en Wolf Atelier of ervaar de extravaganza van supperclub en supperclub cruise. Liefhebbers van stoere gerechten en BBQ-lovers bij Julius bar&grill en voor een goed glas wijn en bites aan de Amsterdamse grachten is Vyne dé locatie bij uitstek. Wil je alleen een drankje doen? Bij proeflokaal HOPPA kan je terecht voor een Amsterdams speciaalbiertje met uitzicht op het Singel of geniet van mooie whiskey’s en cocktails in het huiselijke Apt.

De IQ Creative Dinner Card heeft een waarde van € 25,- en is inwisselbaar bij één van de volgende restaurants: Envy, Heineken Hoek, Mazzo, Supperclub, Supperclub Cruise, Vyne, Julius bar&grill, Wolf Atelier, Hoppa, Apt en Happyhappyjoyjoy 

Lees meer

team

Speaking of our staff! Het Envy team is een jong, hecht en dynamisch team dat één ding gemeen heeft; het zijn allen horecaliefhebbers met een enorme passie voor lekker eten en mooie dranken. Ze werken als collega’s maar ook als vrienden graag met elkaar samen. Het team bruist van ambitie! Als gast kan je niet om hun enthousiasme en ambitie om de gast omver te blazen heen.

Envy is een kweekvijver voor talent en een springplank voor medewerkers die aan de voet van hun carriere staan. Met hun ambitie is dat veelal in sterren zaken! Zo gingen Ex-Envy-veteranen Remco van de Weerd (The Dylan* en binnenkort The Gin Sum Club), Nick Bril (The Jane*, Oud Sluis***), Richard van Oostenbrugge (Bord'Eau**) en Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya**, Wolf Atelier) onze huidige chefs voor.

Hoewel Envy hierdoor eens in de zoveel tijd afscheid moet nemen van medewerkers om hun ontwikkeling niet in de weg te staan, zijn we wel trots om deze kweekvijver te zijn en kijken we altijd uit naar nieuwe, jonge aanwas.

reserveren

Het is mogelijk om via deze website een tafel te reserveren, maar gewoon binnen wandelen mag natuurlijk ook. Vragen over groepen of andere mogelijkheden kunnen gemaild worden naar info@envy.nl

contact & openingstijden

adres

Prinsengracht 381
1016 HL Amsterdam
info@envy.nl
+31 20 344 64 07

openingstijden

Lunch
Vrijdag t/m zondag
12h00 – 15h00

Diner
Maandag t/m zondag
18h00 – 01h00

openingstijden keuken

Maandag t/m zondag
tot 23h00