over envy

In Envy gaat het om proeven, veel proeven. Of het nu eten of drankjes betreft! De gerechten zijn van klein formaat die je goed kunt delen zodat je zoveel mogelijk verschillende dingen kunt bestellen en proeven. Eén oester en een beetje charcuterie om mee te beginnen, daarna enkele koude en warme gerechten, een paar stukjes bijzondere kaas en misschien een dessert om te delen ter afsluiting. Bijbestellen óf van voor af aan beginnen mag altijd. De gerechten zijn van een hoog niveau, maar worden geserveerd in een informele setting. Geen traditioneel linnen, geen stijve bediening, geen pretenties, maar een huiselijke, toegankelijke sfeer waar elke Bourgondiër zich thuis voelt.

10 jaar geleden opende Envy haar deuren op de Prinsengracht. Vanaf de straat kijk je direct de open keuken in zie je de keukenbrigade de lekkerste gerechten bereiden. In deze lange, gezellige pijpenla wisselen lage tafels en hoge bartafels elkaar af. De lange wand, naast de bartafel, is van voren naar achteren geheel gevuld met showkoelingen waar mooie ingrediënten en dranken in uit gestald staan. Je smaakpapillen worden hierdoor meteen aangesproken.

Iets verder op de gracht zit Envy haar zusje: Vyne. Voorafgaande aan het diner of voor een afzakkertje na het diner kan je daar terecht voor een mooi glas wijn van de uitgebreide wijnkaart. De enthousiaste sommeliers van Vyne helpen je graag bij je keuze.

highlights

ENVY 11

Envy bestaat 11 jaar en dat vieren we 7 augustus met een heus Time Table Dinner!  Stap vanaf 18h00 in op elk gewenst tijdstip en ga mee met een parade aan Envy gerechten. Jij kan helemaal zelf bepalen hoeveel gerechten je wilt. De eerste 2 gerechten zijn 11,- euro, hoe meer gerechten, hoe fijner de prijs!

We vieren het vanaf 18h00. Scroll naar beneden om een reservering te maken. Binnen paraderen mag natuurlijk ook!

× 18h25: Oester, schuim van bleekselderij, komkommers en limoen..
× 18h50: Hamachi, met olijfolie-sinaasappel bonbon, gepekelde peen, klaverzuring en kafir vinaigrette..
× 19h15: Gelakte buikspek, met een crème van wortel, callamansi, passievrucht, en caipiroska pastille..
× 19h40: Steak tartaar, met piccalilly groentes, zoetzure radijs, kwartel ei en piccalilly crème..
× 20h05: Gebakken coquille, met bimi, spinazie crème, gerookte en gezouten amandelen en bouillon van petserselie..
× 20h30: Gegrilde schol, met een crème van prei, gerookte limoen beurre Blanc..
× 20h55: Gerookte foie gras met balsamico, frambozen, witte chocolade en rode biet sorbet..
× 21h20: Lam gegaard in hooi, crème van sjalot, mosterdzaad en saus van Pedro Ximenez..
× 21h45: The Green Zone: Appel, komkommer, munt en gin..

* de tijden kunnen uiteraard iets variëren

Lees meer
Bib Gourmand & GaultMillau

Envy werd in 2015 voor het negende jaar op rij door Michelin bekroond met een Bib Gourmand, een onderscheiding voor restaurants met een goede prijs/kwaliteit verhouding en waar gasten voor minder dan € 37,- fantastisch kunnen eten. Daarnaast werd Envy dit jaar met een score van 15 punten opgenomen in de Gaultmillau-gids, waarin restaurants beoordeeld worden op basis van de kwaliteit, service, prijsstelling en ambiance.

Lees meer
Onze nieuwe chefs!

Mogen wij even jullie aandacht? Wij willen jullie graag introduceren aan de nieuwe chefs van Envy; Richard Way & Floris van Straalen! De afgelopen weken hebben ze een geheel nieuwe à la carte kaart samengesteld met hun signature dishes. 

Een kleine introductie:
Richard begint na zijn zelfstandig werkend kok-opleiding bij Le Garage en daarna als sous chef bij Delikeet. Hij vervolgt zijn loopbaan als chef op zeiljacht de Dwinger en werkte daarna 4 jaar bij Envy waarin hij, vóór het vertrek van Michael, als sous chef aan zijn zijde stond. Floris is na zijn opleiding horeca-ondernemer richting het Zuiden gegaan voor een stage bij Oud Sluis*** (waar hij ook zijn voorganger Michael Wolf ontmoette), vertrok toen met sous chef Syrco Bakker naar Sergio Herman's tweede zaak Pure C* en vervolgde zijn carriere bij Vinkeles* in Amsterdam. Hij kwam uiteindelijk bij Envy terecht als Chef de Parti. Een mooie volgende stap voor beide heren om het stokje van Michael over te nemen en wij zijn natuurlijk heel blij dat zij nu aan het roer van Envy staan!

Lees meer
Dinner Card!

Envy heeft ook dinner cards, het perfecte cadeau! Deze is te verkrijgen via de webshop.
Naast de Envy Dinner Card is er ook nog een IQ Creative Dinner Card. Deze kaart kun je naast zowel Envy, ook bij onze 13 andere horeca concepten inleveren. 

Er is voor iedereen wel iets toepasselijks te vinden voor elk moment van de dag en voor elke smaak. Beleef de authentieke Mediterrane keuken bij Mazzo of Mercat, geniet van delicatessen bij Envy en Wolf Atelier of ervaar de extravaganza van supperclub en supperclub cruise. Liefhebbers van stoere en ambachtelijke gerechten kunnen terecht bij Nevel, BBQ-lovers bij Julius bar&grill en voor een goed glas wijn en bites aan de Amsterdamse grachten is Vyne dé locatie bij uitstek. Wil je alleen een drankje doen? Bij proeflokaal HOPPA kan je terecht voor een Amsterdams speciaalbiertje met uitzicht op het Singel of geniet van mooie whiskey’s en cocktails in het huiselijke Apt.

De IQ Creative Dinner Card heeft een waarde van € 25,- en is inwisselbaar bij één van de volgende restaurants: Envy, Heineken Hoek, Mazzo, Nevel, Supperclub, Supperclub Cruise, Vyne, Julius bar&grill, Mercat, Wolf Atelier, Hoppa, Apt en Happyhappyjoyjoy 

Lees meer
slide1
slide2
slide3
slide4

team

Speaking of our staff! Het Envy team is een jong, hecht en dynamisch team dat één ding gemeen heeft; het zijn allen horecaliefhebbers met een enorme passie voor lekker eten en mooie dranken. Ze werken als collega’s maar ook als vrienden graag met elkaar samen. Het team bruist van ambitie! Als gast kan je niet om hun enthousiasme en ambitie om de gast omver te blazen heen.

Envy is een kweekvijver voor talent en een springplank voor medewerkers die aan de voet van hun carriere staan. Met hun ambitie is dat veelal in sterren zaken! Zo gingen Ex-Envy-veteranen Remco van de Weerd (The Dylan* en binnenkort The Gin Sum Club), Nick Bril (The Jane*, Oud Sluis***), Richard van Oostenbrugge (Bord'Eau**) en Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya**, Wolf Atelier) onze huidige chefs voor.

Hoewel Envy hierdoor eens in de zoveel tijd afscheid moet nemen van medewerkers om hun ontwikkeling niet in de weg te staan, zijn we wel trots om deze kweekvijver te zijn en kijken we altijd uit naar nieuwe, jonge aanwas.

reserveren

Het is mogelijk om via deze website een tafel te reserveren, maar gewoon binnen wandelen mag natuurlijk ook. Vragen over groepen of andere mogelijkheden kunnen gemaild worden naar info@envy.nl

contact & openingstijden

adres

Prinsengracht 381
1016 HL Amsterdam
info@envy.nl
+31 20 344 64 07

openingstijden

Lunch
Vrijdag t/m zondag
12h00 – 15h00

Diner
Maandag t/m zondag
18h00 – 01h00

openingstijden keuken

Maandag t/m zondag
tot 23h00